Gå til hovedindhold

Når dit barn starter i børnehaveklasse

Det kan være en stor omvæltning for nogle børn at starte i skole, men vi forsøger at gøre opstarten så tryg som muligt.

 • Læs op

Indhold

  Hvis dit barn skal gå i SFO, kan det starte allerede d. 1. august. Vi anbefaler, at du som forælder bruger et par dage til indkøring. Det giver en rolig opstart - også i forhold til selve skolestarten.  

  Klassepædagogerne for børnehaveklasserne har sammensat et program med faste aktiviteter, som øver barnet i rytme og rammer for børnehaveklassen og SFO. Som forælder er du velkommen til at være i SFO'en, hvis dit barn har brug for det, men ellers kan du måske gå et par timer, så barnet vænner sig til at sige farvel og goddag.  

  På første skoledag møder du og dit barn kl. 10.00. Efter en fælles velkomst går I klassevis med børnehaveklasselederen gennem indskolingens flagallé ned i klassen. Dit barn bliver i klassen sammen med børnehaveklasselederen og klassepædagogen, mens vi serverer en kop kaffe og holder informationsmøde for forældrene.  

  De fleste børn går med deres forældre hjem efter frokost, men SFO'en er naturligvis åben.  

  Inden skolestart er det godt at øve selv at tage tøj af og på samt holde orden på sit tøj i garderoben. Det er også godt, hvis dit barn selv kan mærke, om det skal have varmt eller lidt tøj på. Desuden er det vigtigt, at barnet selv kan gå på toilet, trække ud, vaske hænder og efterlade rummet pænt til den næste.

  Sidst opdateret: 5. december 2023