Gå til hovedindhold

4.-6. klasse

På mellemtrinnet udbygger eleven sine færdigheder i de fag, som blev introduceret i indskolingen, og der kommer nye fag som håndværk og design samt tysk.

 • Læs op

Indhold

  Det er i disse år, at dit barns særlige læringspotentiale for alvor udfoldes. De grundlæggende færdigheder og kompetencer, der blev arbejdet med i indskolingen, trænes, så dit barn bliver mere sikker og kan løse mere komplekse problemstillinger.

  På mellemtrinnet har dit barn også mange praktiske/musiske fag. På Bavnehøj Skole kommer der helt nye faglokaler til håndværk og design. 
  Lokalerne er blevet i et samarbejde mellem arkitekter og skolens lærere.

  Se mere om faglokalerne i dispositionsforslaget (pdf)

  I skolens nye håndværk og design lokaler bliver der arbejdet med traditionelle og nye færdigheder. Der bliver indrettet et helt nyt Fablab, hvor der vil være fokus på den mere teknologidrevne del af både håndværk og design, natur og teknologi og matematik.

  Et Fablab er et Fabrication Laboratory – et kreativt, højteknologisk prototypeværksted, hvor dit barn kan omsætte idéer og projekter til fysisk form. I et Fablab kan der være 3D printere, lasercuttere og andet teknologisk udstyr til fabrikation og programmering.

  Læs mere om fablab i skolen på fablabatschool.dk

  På mellemtrinnet deltager vi i Danmarks Radios projekt Ultra:bit. Ultra:bit er et storstilet fælles lærings- og undervisningsprojekt, som er støttet af Industriens Fond, og udviklet af DR og CFU i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen.

  Læs mere om Ultra:bit på DRs hjemmeside

  Din rolle som forælder til et barn på mellemtrinnet 

  I 4.-6. klasse handler din rolle som forælder om at fastholde dit barns fokus på skolen. Mange elever i indskolingen er ivrige efter at lære at læse og øve sig på de forskellige fag. På mellemtrinnet kan koncentration og fordybelse omkring det faglige til tider være vanskeligt, fordi kammerater og fritidsaktiviteter fylder mere og mere. Forsøg at finde en balance, hvor du er opmærksom og stiller krav til dit barn i forhold til barnets skolegang, samtidig med at du ikke hjælper for meget. Det er lærerigt og udviklende for dit barn at møde både faglige og sociale udfordringer i skolen, som kræver en ekstra indsats.

  Sidst opdateret: 3. januar 2024